Date: _____

Elapsed Time: Word Problems 2

Elapsed time is the amount of time that passes between a start time and an end time.

Directions: Determine the amount of time that has passed.

. . [.



1. Math class began at 10:40am. It ended at 12:00pm. How long was math class? 1 hour and 20 minutes OR 80 minutes
2. Cheerleading practice started at 2:25pm. It ended at 4:15pm. How long was practice? 1 hour and 50 minutes OR 110 minutes
 3. Karate started at 4:40pm. It ended at 6:00pm. How long was karate? 1 hour and 20 minutes OR 80 minutes
4. The round of golf started at 7:10am. It ended at 10:43am. How long was the round of golf? 3 hours and 33 minutes OR 213 minutes
5. Our game of checkers began at 1:18pm. It ended at 2:36pm. How long did our game last? 1 hour and 18 minutes OR 78 minutes
6. The experiment started at 9:20am. It was over at 9:49am. How long was the experiment?
7. The museum tour began at 8:55am and ended at 10:20am. How long was the museum tour? 1 hour and 25 minutes OR 85 minutes
8. Grandma's apple pie went into the oven at 5:24pm and came out at 6:05pm. How long did it bake? 41 minutes
Challenge! Write your own word problem below and solve. Student answers will vary.