

Elapsed Time



How much has elapsed, or passed from 1:15 p.m. to 5:28 p.m.?

1:15 to 2:00 = 45 minutes	45	
2:00 to 5:00 = 3 hours or 180 minutes	180	
5:00 to 5:28 = 28 minutes	+ 28	
	$\overline{253} \longrightarrow 253$ minutes = 4 hours, 13 minutes	

Find the elapsed time. If the sum is more than 60 minutes, write the time two ways.

1. 7:10 a.m. to 8:15 a.m. 24 50 120 +15+ 24 65 minutes or 1 hour, 5 minutes 2. 9:10 p.m. to 11:01 p.m. 50 49 60 +57 + 1 111 minutes or 1 hour, 51 minutes 3. 2:40 p.m. to 4:18 p.m. 36 20 120 60 + 19 +1898 minutes or 1 hour, 38 minutes 4. 12:05 a.m. to 1:52 a.m. 52 55 120 +52 + 49 107 minutes or 1 hour, 47 minutes 5. 6:56 a.m. to 9:44 a.m. 4 43 120 +120+ 44 59 168 minutes or 2 hour, 48 minutes

6. 8:36 p.m. to 11:24 p.m. 168 minutes or 2 hour, 48 minutes 7. 11:11 a.m. to 12:57 p.m. 106 minutes or 1 hour, 46 minutes 8. 5:24 a.m. to 8:19 a.m. 175 minutes or 2 hour, 55 minutes 9. 4:08 a.m. to 7:49 a.m. 221 minutes or 3 hour, 41 minutes 10. 10:17 p.m. to 1:59 a.m. 222 minutes or 3 hour, 42 minutes